Dorn-Breuss Methode

Nek of Rugklachten?

Heeft u last van rug- of nekklachten dan biedt de Dorn-Breuss methode wellicht uitkomst.

Helaas zijn rug- en nekklachten nog steeds veelvoorkomend in onze moderne samenleving waar bijvoorbeeld langdurig en intensief computer- en autogebruik een onnatuurlijke houding en stress opleveren. Rug- en nekwervels staan onder druk met alle gevolgen van dien.

Met behulp van de Dorn-Breuss methode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van rug- en nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige en snelle manier.

Dorn-Breuss Methode
Aan de hand van de Dornmethode kijk ik eerst naar verschil in beenlengte en daarna met een speciaal instrument of er sprake is van een zogenaamde bekkenscheefstand. Er wordt wervel voor wervel gekeken of er iets is verschoven. Zo en waar nodig wordt scheefstand gecorrigeerd door middel van een gerichte druk- en bewegingsoefening. De Dornmethode is dan ook een zachte behandelingsmethode welke probeert wervels en gewrichten in hun ideale positie te brengen. Ze is zeer geschikt voor mensen die niet de vaak pijnlijke weg naar de “kraker” willen bewandelen.

Vervolgens is het de Breussmassage welke voor de ontspanning zorgt. De massage maakt gebruik van St.-Jansolie wat helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en het verminderen van de spierspanning. De Breussmassage heeft als doel spanningsvermindering.

Door het combineren van de Dornmethode en de Breussmassage wordt een volledigere beweeglijkheid van de gewrichten en de ruggewervelschijven beoogd.

2 of 3 behandelingen zijn vaak al genoeg, een Dorn-Breuss behandeling kost €45.-

De Dornmethode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dornmethode is in Duitsland reeds een wijdverbreid erkende heilpraktikermethode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren.